Przepiśnik młodej żony i mamy. Gotuję z miłości do moich najbliższych dla mojego wspaniałego męża i cudownej córeczki :)
Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto Kinder Country

ciasto kinder country

 

Składniki:

  • 250g serka mascarpone
  • 330ml śmietanki 30%
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 250g herbatników
  • 3/4 opakowania płatków Nestle Kangus
  • 1 i 3/4 opakowania śmietanfixu

Rozpuszczamy w kąpieli wodnej 2 białe czekolady a następnie studzimy często mieszając by nie zastygły. Gdy czekolady będą już zimne dodajemy do nich serek mascarpone i mieszamy łyżką do połączenia składników. W misce ubijamy na sztywno dobrze schłodzone 190ml śmietanki z opakowaniem śmietanfixu. Do ubitej dodajemy stopniowo czekoladę z serkiem i delikatnie mieszamy mikserem na wolnych obrotach, krótko do połączenia składników. Wsypujemy 3 szklanki płatków i mieszamy szpatułką.

W tortownicy o średnicy 24cm układamy na spodzie herbatniki i na nie wylewamy białą masę. Ponownie wykładamy herbatniki.

Rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczne czekolady a następnie studzimy często mieszając. W misce ubijamy 140ml śmietanki z 3/4 opakowania śmietanfixu. Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo schłodzoną czekoladę i mieszamy delikatnie mikserem na małych obrotach, krótko do połączenia składników. Wylewamy masę na herbatniki i przysypujemy obficie płatkami. Schładzamy w lodówce najlepiej przez całą noc.

Ostrzegam jest mega słodkie :) SMACZNEGO :)

Przepis zaczerpnięty od NEVERMORE21 ze strony www.przyslijprzepis.pl

 

ciasto kinder country

poniedziałek, 18 września 2017, gosienka89j

Polecane wpisy